1. 首页
  2. 英语
  3. 九年级英语
  4. 日常生活类阅读

In an American classroom, a Chinese girl was asked to answer a question. She stood up and smiled, wi

一、题文

In an American classroom, a Chinese girl was asked to answer a question. She stood up and smiled, without making any sound. The American teacher looked at himself and didn’t see anything funny. So he asked her the question again. The girl just smiled but said nothing. The teacher was angry. He didn’t know that the girl smiled to cover her embarrassment(尴尬)because she wasn’t able to answer the question.
In a dining room in Beijing, an Englishman was careless and dropped a plate. The Chinese who had seen this began to laugh. The Englishman felt uncomfortable and even got angry. “They are laughing at me,” he thought. In fact the Chinese laughed not at the Englishman or his bad luck—whether he is a foreigner or a Chinese. The smile or laughter has several feelings: don’t take it so seriously; laugh it off, it’s nothing; such things can happen to any of us.
小题1:The Chinese girl smiled in an American classroom because ________________.
A.she was asked to answer a question B.she was asked to stand up
C.she couldn’t answer the question D.the teacher looked funny
小题2:Which feeling is NOT included in the laughter when the Englishman dropped a plate?
A.Don’t take it seriously.B.Bad luck!
C.It’s nothing.D.It can happen to any of us.
小题3:What does the writer want to tell us?
A.Smile and laughter don’t mean the same thing to different people.
B.Smile and laughter always bring happiness.
C.American people are easy to get angry.
D.Chinese students are impolite

考点提示:日常生活类阅读

二、答案


小题1:C
小题2:B
小题3:A

试题分析:短文大意,这篇短文以两个不同情境下的笑声,向我们解释了同样的笑声在不同人群之间会有不同的含义。
小题1:细节理解题。根据He didn’t know that the girl smiled to cover her embarrassment(尴尬)because she wasn’t able to answer the question.描述,可知这个中国女孩微笑,是因为她不能回答这个问题。故选C。
小题2:细节理解题。根据第二段The smile or laughter has several feelings: don’t take it so seriously; laugh it off, it’s nothing; such things can happen to any of us.描述,可知这些笑声里面没有倒霉的含义。故选B。
小题3:主旨大意题。这篇短文以两个不同情境下的笑声,向我们解释了同样的笑声,在不同人群之间会有不同的含义,故选A。

三、考点梳理

知名教师分析,《In an American classroom, a Chinese girl was asked to answer a question. She stood up and smiled, wi》这道题主要考你对 日常生活类阅读 等知识点的理解。

关于这些知识点的“解析掌握知识”如下:

知识点名称:日常生活类阅读

考点名称:日常生活类阅读
  • 日常生活类阅读:
    日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。
    做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。

本文来自投稿,不代表本站立场,如若转载,请注明出处:https://www.planabc.net/yingyu/386698.html