1. 首页
  2. 英语
  3. 七年级英语
  4. 故事类阅读

阅读理解 The White family come to a new big city, but Mrs White's son, Bob, is not happy. He doesn&

一、题文

阅读理解
     The White family come to a new big city, but Mrs White's son, Bob, is not happy. He doesn't
have anyone to play with. "Don't worry!" says his mother. "You will soon make friends here."
     One morning, there is a knock at the door. Bob's mother, Mrs White, opens it. There stands
a woman with brown hair. It is Mrs Miller. She comes to borrow two eggs. She wants to make
cakes. Mrs White gives her two. In the afternoon there is another knock at the door. Mrs White
opens it and she sees a boy standing there. "My name is Jack Miller," he says. "My mother sends
you this cake and the two eggs."
     "Well, thank you , Jack," says Mrs White. "Come in and meet my son Bob."
     Look! Bob and Jack are having cake and milk. They are playing football. Now they are friends!
Jack says, "I'm glad you live next door." Bob says, "I must thank your mother for coming to borrow
eggs." Jack laughs and tells Bob, "My mother doesn't want the two eggs, but she wants to make
friends with your mother. " Bob says, "That's a funny way to make friends. It's an easy way, too.
It can work!
1. Bob feels __________ when his family moves to a new city.
A. unhappy
B. happy
C. tired
D. busy
2. Mrs Miller __________ one morning.
A. gives Mrs White a piece of cake
B. asks Bob to play with his son
C. borrows eggs from Mrs White
D. lends two eggs to Mrs White
3. In the afternoon __________ have cake and milk together.
A. Jack and Mrs Miller
B. Bob and his mother
C. Mrs White and Mrs. Miller
D. Bob and Jack
4. Which of the following is true?
A. Mrs Miller is Mrs White's old neighbor(邻居).
B. Mrs Miller wants to make friends with the Whites.
C. There aren't any eggs in Mrs White's home one morning.
D. There aren't any eggs in Mrs Miller's home.
5. The best title of this passage is __________.
A. Way to Borrow Eggs
B. Way to Make Cakes
C. Way to Make Friends
D. How to Make Cakes

考点提示:故事类阅读

二、答案

1-5 ACDBC

三、考点梳理

知名教师分析,《阅读理解 The White family come to a new big city, but Mrs White's son, Bob, is not happy. He doesn&》这道题主要考你对 故事类阅读 等知识点的理解。

关于这些知识点的“解析掌握知识”如下:

知识点名称:故事类阅读

考点名称:故事类阅读
  • 故事类阅读:
    文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
    命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
    阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。

  • 故事类阅读注意:
    初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
    阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

    特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
    而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

    凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

    在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.

本文来自投稿,不代表本站立场,如若转载,请注明出处:https://www.planabc.net/yingyu/342585.html